Sosyal Medya
Giriş Yap
0
basket

Anasayfa | Blog | Instagram'da Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Açılır veya Kapatılır ?

12 Ocak 2024
Instagram'da Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Açılır veya Kapatılır ?

Instagram'da kısa zaman önce aktif edilen kaybolan mesajlar özelliği, İnstagram'da mesajların sadece bir kez görüntülenmesine olanak tanıyor. Yani karşı tarafa gönderilen mesaj video veya fotoğraflar bir kez görüntülendikten sonra otomatik olarak sistemden siliniyor. Peki bu özeliği kullanmak isteyenler Instagram'ın kaybolan mesajlar özelliğini nasıl etkinleştirebilir? Instagram'da kaybolan mesaj nasıl gönderilir? Gelin, hep birlikte bu özelliği inceleyelim.

Instagram'da Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Kullanılır?

Instagramda kaybolan mesaj özelliği, bir başka sosyal medya uygulaması olan Snapchat'in otomatik silme özelliğine oldukça benziyor, ancak bu özellik otomatik çalışmıyor sadece siz açtığınızda devreye giriyor. Ayrıca, bu özellik grup sohbetlerindede aktif olmuyor sadece ve sadece iki kişiyle arasındaki mesajlaşmada çalışıyor.


Instagram Kaybolan Mesaj Özelliği Nasıl Kullanılır?

İnstagram'da Mesajların Kaybolma Modunu aktif etmek için:

1. Instagram uygulamanızı kullanıcı adınız ile giriş yapın ve arından sohbet simgesine tıklayın.
2.  Daha önceki bir mesajı seçin yada yeni bir mesaj oluşturun, akabinde sohbetinizin en altına inin.

3. Sessiz Mesaj modunu aktifleştirmek için telefonunuzun ekranı alttan yukarı kaydırın ve parmağınızı ekrandan çekin.

4. Eğer başarılı bir şekilde yaptıysanız ve özellik aktif olduysa, Instagram arka planı karanlık moda geçecek ve kaybolan mesajlar modunda olduğunuzu anlamınız için ekranınızın bölümünde bazı gizlilik, sessizlik ve susma emojileri düşecek.

Ayrıca bu özelliği aktif ettiğiniz zaman mesajlaştığınız karşı kişi de ekranda kaybolma mesaj modunda sohbet ettiğinize dair bir mesajla bilgilendirilecektir.

Instagram'da Kaybolan Mesaj Modunda Ekran Görüntüsü Alınca Karşı Tarafa Bildirim Gider mi ?

Karşıdaki kişi Kaybolma Modunda iken eğer mesajlarınızın ekran görüntüsünü alırsa, hemen size uyarısı gelecektır ve ayrıca bu tam tersi de sizin için geçerlidir :)

Kaybolan Mesaj Modu Ekran Kaydını Algılıyor Mu?

Karşıdaki kişi Kaybolma modunda iken eğer mesajlarının ekran kaydını alırsa veya sohbetin ekran kaydını başlatırsa, konuşmada hemen bir bildirim görünür. 

Kaybolan Mesaj Modu İki Tarafında Mesajlarını Siler Mi?

Eğer siz veya karşı tarafta otomatik silinen mesaj modunu aktif ise, mesajdaki karşı kişi bu mesajları görüntülediğinde hemen her iki taraftaki gelen kutusundaki metinleri otomatik silinir.

Kaybolan Mesaj Modu Otomatik Mi?

Kaybolan Mesaj özelliğini açmadan yanlışlıkla mesaj gönderirseniz, mesajlarınız diğer tüm mesajlar gibi kaybolmayacak görünecektir. Kaybolan mesaj modu, yanlışlıkla gönderdiğiniz mesajları otomatik olarak gizlemez



Bu içeriği beğendin mi? Eğer beğendiysen "Bu içeriği beğendim" basarak gönderiyi öne çıkarabilirsin.

İLGİLİ İÇERİKLER

Aslında çözümü bu kadar basit! İşte konuyla ilgili detaylar...