Sosyal Medya
Giriş Yap
0
basket

Anasayfa | Blog | Bilmeniz gereken TikTok terimleri nelerdir ?

17 Haziran 2023
Bilmeniz gereken TikTok terimleri nelerdir ?

Bilmeniz gereken TikTok terimleri nelerdir sorunuzun cevabını sizler için hazırladık ve aklınıza gelebilecek tüm içerikler burada

Bilmeniz gereken TikTok terimleri nelerdir ?

TikTok'u daha iyi anlayabilmek ve bu platformda daha iyi kitleniz olması için. TikTok'ta kullanılan terimlerede hakim olmanız gerekli. Bu terimleri sizler için bir kaç başlık altında topladık.

Tiktok Duet Nedir ?

Duet:  TikToktaki kullanıcılarının en çok tercih ettiği içerik paylaşma türlerinden biridir. Tiktok düet adındanda anlaşıldığı gibi bir başka insanla düet yapmak gibi ama tabi diğer kişi ile anlık yapmıyorsunuz burada düet yapmak için önce başka bir kullanıcı tarafından çekilmiş bir videonun yeni bir kullanıcı tarafından tekrar kendine has üslubu ile tekrar çekilmesi diyebiliriz. Dürt videolarında düet yapan kullanıcılar tarafından çekilen videolarda, kullanıcı sanki orijinal videonun bir parçasıymış gibi gözükebiliyor. Hatta bazı videolar var ki arasındaki uyum muazzam derecede şaşırtıcı seviyelere ulaşabiliyor ve sanki yan yana gibi algılanabiliyor.

Tiktok Cringe Nedir ?

Cringe: Cringe, tarzı aslınds iyi bir video çekmek için uğraşan ancak bu konuda başarısızlığa uğrayan insaların videolarına verilen isimdir. Utanç, garip veya saçma davranışlar sergileyen ya da utanç verici hareketler içerisinde bulunanlar Cringe hashtagi ya da Cringe temalı hesaplarda karşınıza çıkabilir.Tiktok Cringe videoları uzun süre boyunca tiktokta yer aldı. Hatta bu tarz içerikli videolar, bir ada YouTuberların videolarında tepki olarak da yer bulmuştur.

Tiktok Challenges Nedir ?

Challenges: Şimdiye kadar YouTube'da gördüğünüz Challenge sisteminin aslında birebir aynısı ama bu özellik TikTok'ta da kendini yoğun bir şekilde gösteriyor ve sanki ilk tiktokta çıkmış gibi bir algı bile oluşmuş durumda. TikTok'taki meydan okumalar (challenges) genellikle tüm tiktok üyelerinin aynı eyleme odaklanması olarak adlandırılabilir. Meydan okumalar genellikle topluluk tarafından üretilen trendler olarak popüler olsada sponsorlu hashtagler de bu içeriklerden iyi bir şekilde faydalanabiliyorlar. Meydan okuma içeriklerinin kullanıcıları tiktok topluluğun bir parçası gibi hissettirdiği ve aidet duygusunu arttırdığı için çok popülerdir. 

 

Tiktok Hastags Nedir ?

Hastags:Başında (#) sembolü ile kullanılan ve arasında boşluk olmadan yazılan ve paylaşılan içeriklerin kullanılan hastagsleri arayan alakalı daha fazla kişiye ulaşmasına olanak sağlayan sözcüklere  denir Hashtagler, kullanıcıların ilgi duydukları bir konuyla veya belirli bir kişiyle alakalı paylaşımları kolayca bulabilmeleri için içeriklerin uygun şekilde etiketlenmesine yararlar. Örneğin bir kediniz var ve bununla ilgili yayınladığımız videoyu kedi videolarına meraklı insanların görmesini isterseniz video açıklamalarına #kedi #sevimlikedi #cat gibi kullanarak daha fazla kişiye erişebilirsiniz


Bu içeriği beğendin mi? Eğer beğendiysen "Bu içeriği beğendim" basarak gönderiyi öne çıkarabilirsin.

İLGİLİ İÇERİKLER

Aslında çözümü bu kadar basit! İşte konuyla ilgili detaylar...