Sosyal Medya
Giriş Yap
0
basket

Anasayfa | Blog | TikTok Nedir?

17 Haziran 2023
TikTok Nedir?

TikTok Nedir?, TikTok Kime Ait?, TikTok Nasıl Kayıt Olunur, TikTok Nasıl Kullanılır ?, TikTok Keşfet Nedir?

TikTok Nedir?

TikTok ilk olarak 2016 yılının Ekim ayında kullanıcılarının beğenisine sunulmuştur. İlk olarak Musical.ly isimli uygulamada yaratılan kısa video paylaşma platformu olarak kullanılmaktaydı. TikTok uygulaması eğlenceli video efektleri ve kısa süreli videolar sayesinde kullanıcıların bir hayli benimsediği popüler  bir uygulama haline gelmiştir. TikTok uygulaması dünya çapında popülerliği en yüksek olan platformlardan birisidir.

TikTok Kime Ait?

TikTok Çin’de ByteDance tarafından geliştirilmiş bir uygulamadır. iOS ve Android cihazlarda kullanabilrsiniz. Platformun iki farklı resmi internet sitesi vardır. Bunlar; İngilizce olarak bilgi girişi yapılan ve tüm dünyada kullanılan tiktok.com ve Çin için ise douyin.com adresleridir.

 

TikTok Platformuna Nasıl Kayıt olunur ?

Bilim, sanat, teknoloji, yemek, gündem, siyaset, komedi gibi birçok farklı konuda kullanıcıların içerik ürettiği TikTok uygulamasını kullanmak için yapılması gerekenler şunlardır:

  • Öncelikle uygulamayı kullanabilmek için App Store veya Google Play Store gibi telefonunuzda yer alan uygulama mağazalarından ücretsiz olarak mobil uygulamayı indiriniz.
  • Sonrasında uygulamaya giriş yapın ve profil simgesinin oradan uygulamaya kayıt olunuz.
  • Kayıt işlemi; e-posta, telefon numarası, gmail, icloud, facebook veya Twitter hesaplarının bağlantısı üzerinden üyelik kaydı gerçekleştirilebilir.

TikTok Nasıl Kullanılır ?

 

  • Kayıt işleminizin ardından uygulamanın sizi yönlendirildiği sayfada büyüteç simgesini seçerek size önerdiği profilleri takip edebilir veya istediğiniz kullanıcı adını arayıp kendi istediğiniz hesapları takip edebilirsiniz.
  • Yine büyüteç simgesini seçerek istediğiniz hashtag ile de arama yapmanız ve ilgili hastaglerdeki videoları izleyerek hesapları takip edebilirsiniz yaptığını takip işlemlerinden sonra ana sayfanızda takip ettiğiniz hesapların gönderileri listelenir.
  • Kendi paylaşımlarınızı oluşturmak için uygulamanızın alt kısmında yer alan + simgesine dokunarak video çekebilir veya galerinizde kayıtlı olan videoyu yükleyerek kısa videolar paylaşabilirsiniz. 
  • Ekranınızın sağ alt kısmında yer alan mesaj kutusu ile size gelen mesajlarınızı kontrol altına alabilir ve diğer kullanıcılar ile etkileşim halinde olabilirsiniz.

 

 

TikTok Keşfet Nedir?

TikTok keşfet sayfası, uygulamaya ilk giriş yaptığınız anda karşınıza çıkar. Takip ettiğiniz hesapların veya takip edebileceğiniz hesapların videolarının önerildiği bu bölümde TikTok için viral videoları yer alır. Ekranınızda çıkan videoları aşağı kaydırarak inceleyebilir, hoşunuza giden hesap ve hashtaglari takibe alabilirsiniz.

TikTok uygulamasını yeni kullanmaya başlayan kişiler “sizin için” sayfasını inceleyerek TikTok hakkında detaylı bilgi elde edebilirler.

TikTok Uygulamasının Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?

  • TikTok uygulaması tamamen ücretsiz bir uygulamadır.
  • TikTok Beta kullanıcıları hariç tüm kullanıcılarına aynı özellikleri sunar. Takipçi sayısına veya izlenme sürelerine göre ekstra bazı özelliklerden yararlanmak söz konusu değildir. Her güncelleme her kullanıcının erişimine açıktır.
  • TikTok videoları maximum 15 saniyelik kısa videoların oluşmaktadır.
  • TikTok videoları; Instagram, Twitter, Facebook, Whatsapp gibi diğer sosyal medya hesaplarında da paylaşılabilir özellik taşır.
  • TikTok’un “Duet” özelliği ile başka bir kullanıcının videosunu editleme ve ona eşlik etme şansınız vardır.
    TikTok Duet seçeneği birçok kullanıcının severek kullandığı ve en çok tercih edilen özelliktir.
  • TikTok kulanıcıları takipçilerine göre değil video içeriklerine göre ayrılır. Hashtag kullanarak merak ettiğiniz alanlarda çekilen videoları izlemeniz, ilgi alanlarınız ile aynı kişileri takip etmeniz mümkün.

Bu içeriği beğendin mi? Eğer beğendiysen "Bu içeriği beğendim" basarak gönderiyi öne çıkarabilirsin.

TikTok Nedir?

Başlık Oluşturuluyor
İLGİLİ İÇERİKLER

Aslında çözümü bu kadar basit! İşte konuyla ilgili detaylar...