Sosyal Medya
Giriş Yap
0
basket

Anasayfa | Blog | Instagram Takipçileri Nasıl Gizlenir

17 Haziran 2023
Instagram Takipçileri Nasıl Gizlenir

Instagram Takipçileri Gizleme Hakkında Tüm Bilgileri Detaylı Şekilde Edine Bilirsiniz.

Instagram Takipçileri Nasıl Gizlenir

İnstagramda bazı zamanlar oluyor ki  takipçilerimizi çevrenizden gizlemek ihtiyacı duyabiliyorsunuz. Bunu yapmak için kişilerin bir çok nedeni olabilir en başta gelen nedenleri ise iş arkadaşlarınız, aileniz, ya da bir ilişki içerisinde olduğunuz bazı kişilerin bizi takip edenleri veya takip ettiklerimizi görmesini istemeyişimizden kaynaklanmaktadır. İşte tamda bu yüzden instagram sizin için takipçi gizleme özelliğini aktif etmiş durumda.

İnstagram Takipçilerinizi Gizleme Nasıl Yapılır?

İnstagram takipçilerinizi gizlemek istiyorsanız  yapmanız gerekenler çok basit. Sizi takip etmeyen kişilerin sizin takip ettiklerinizi ya da sizi takipç edenleri görmesini engellemek için hesabınızı gizli moda geçirerek engelleyebilirsiniz.

İnstagram takipçileri gizlemek için izlenmesi gereken adımları sizlere adım adım aşağıdaki gibi anlatıyoruz:

  • Öncelikle instagram hesabınıza bilgisayar, tablet veya cep telefonu uygulamanızdan giriş yapın.
  • Kendi profil sayfanıza gelerek sağ üst köşede bulunan üç çizgi işaretine tıklayın.
  • Burada açılan ekranda ayarlar menüsü alanına girerek gizlilik seçeneğini seçin.
  • Daha sonra açılan ekranda “Gizli Hesap” yazan seçeneği aktifleştirerek hesabınızı gizli moda alın.

Yukarıda tarif edilen adımları uyguladıktan sonra instagram takipçi ve takip gizleme işlemini başarılı bir şekilde yapmış olursunuz. Dilerseniz sizi takip etmeyen bir hesaptan kendi profilinize bakarak test edebilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra artık birisi sizin profilinizi, takipçilerinizi veya takip ettiklerinizi görmesi için size takip etme isteği yollaması lazım, bu gelen takip istekleri instagram sayfanızda bildirim ekranınızda gözükür ve sizin onayınıza düşer eğer siz takip isteğini kabul ederseniz kişiler sizi takip edebilmektedir onaylamazsanız sizi takip edemez ve içeriklerinize, takipçilerinizi ve takip ettiklerinizi göremez.

İnstagramda Profili Gizli Yapmak Ne İşe Yarar?

Peki İnstagram profil hesabınızı gizli yapmak ne işe yarar diyorsanız öncelikle profilinizin daha güvende olmasına yardımcı olur sizin paylaşımlarınızı izin verdikleriniz haricinde kimse göremez! Böylece daha güvenli ve özgür biçimde paylaşım yapabilirsiniz. İnstagram profili gizlendiğinde ayrıca instagram takipçi gizleme işlemi de yapılmaktadır. Sizi takip etmeyen kişiler gönderi ve paylaşımlarınız yanında sizin takip ettikleriniz veya sizin takipçilerinizi de görememektedir.

İnstagramda Hesap Engelleme Nasıl Yapılır?

İnstagramda ayrıca sadece kişi veya kişilere özel gizlemede yapabilirsiniz bunun için kişiyi engellemeniz lazım ama unutmayın ki kişi engellemesi tek başına bir işlevi yoktur çünkü başka bir hesaptan tekrar sizin profilinizdeki her şeyi görebilir. Bu yüzden en güvenli yol gene hesabınızı gizli moda almak ve takipçileriniz içinde görmesini istemediğiniz kişileri engellemektir.

İnstagramda Sadece Takipçi Gizleme Özelliği Mevcut Mudur?

İnstagram uygulamasında ne yazık ki sadece takipçi gizleme özelliği yoktur. Facebook’ta olduğu gibi arkadaşlarınızı gizleyemiyorsun yalnızca hesap gizlenerek instagram takipçi gizlenmiş olmaktadır. Ama Instagram ve Facebook aynı şirketin uygulamaları olduğu için bu özellik ileride Instagram içinde gelebilir.

 


Bu içeriği beğendin mi? Eğer beğendiysen "Bu içeriği beğendim" basarak gönderiyi öne çıkarabilirsin.

İLGİLİ İÇERİKLER

Aslında çözümü bu kadar basit! İşte konuyla ilgili detaylar...